کاربرد اول اوراق قرض الحسنه، تأمین مالی طرح ها و پروژه های عام المنفعه است. دولت ها، سازمان ها و مؤسسات خیریه می توانند بخشی از پروژه ها و طرح های عام المنفعه را از طریق انتشار اوراق قرض الحسنه، تأمین مالی کرده، سپس به تدریج از محل بودجه سالانه یا درآمد همان طرح ها، یا با انتشار اوراق قرض الحسنه جدید، اوراق سررسید شده را تسویه کنند.
الگوی عملیاتی اوراق قرضالحسنه جهت تأمین مالی طرحهای عام المنفعه
الگوی عملیاتی اوراق قرضالحسنه جهت تأمین مالی طرحهای عام المنفعه

روابط حقوقی اوراق قرضالحسنه تامین مالی طرحهای عام المنفعه
۱. بانی با شناسایی و انتخاب طرح عامالمنفعه، طرح توجیهی خود را در قالب امیدنامه تنظیم کرده و با انتخاب نهاد واسط، درخواست خود را برای انجام طرح در قالب قرارداد قرضالحسنه اعلام و واسط را در جایگاه وکیل در انجام طرح تعیین میکند؛
۲. بانی در صورت نداشتن رتبه اعتباری، اقدام به انتخاب ضامن مینماید. ضامن به عنوان عامل تضمین کننده سرمایه دارندگان اوراق بهادار عمل نموده و مطابق مقررات وجودش الزامی است.
۳. نهاد واسط با کسب موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار، اوراق قرضالحسنه را منتشر کرده و از طریق عامل فروش در اختیار سرمایهگذاران مالی میگذارد؛
۴. نهاد واسط با واگذاری اوراق قرضالحسنه، وجوه سرمایهگذاران را به وکالت جمعآوری میکند؛
۵. ناشر وجوه جمعآوری شده را در طرح عامالمنفعه سرمایهگذاری میکند.
۶. ناشر درآمدهای طرح عامالمنفعه را جمعآوری میکند.
۷. ناشر از محل بودجه سالانه خود یا از محل درآمد طرح عامالمنفعه و یا از محل انتشار اوراق جدید، از طریق بانک یا شرکت تامین سرمایه، اوراق سررسید شده را بازپرداخت میکند.
برچسبها
برای ارسال نظر وارد سایت شوید